WanTopup

Topup Pin Touch ‘n Go eWallet TwinTopup

Touch ‘n Go ialah kad pintar tanpa sentuh dan sistem pembayaran elektronik berasakan kad pintar tanpa sentuh yang pertama dan perintis kepada pengenalan kad kredit Visa Wave dan MasterCard PayPass di Malaysia. Ia juga boleh digunakan bersama SmartTAG, sejenis alat dan sistem pembayaran elektronik tambahan pandu terus dalam kenderaan.

Selain itu, Touch n’ Go juga ialah dompet elektronik kebangsaan bersaiz kad kredit bagi industri pengangkutan dan boleh digunakan di semua tempat yang mempamerkan logo Touch ‘n Go. Ia dirintis oleh kerajaan Malaysia bagi memperkenalkan sistem pembayaran elektronik bersepadu dan sistem tiket tunggal bagi bayaran tambang tol di lebuh raya, tambang pengangkutan awam, bayaran memakir kenderaan dan bayaran masuk taman tema. Touch ‘n Go dilancarkan secara rasmi pada bulan Mac 1997.

Touch ‘n Go eWallet ialah platform pembayaran e-dompet dan dalam talian Malaysia, yang ditubuhkan pada Julai 2017 sebagai usaha sama antara Touch ‘n Go dan Ant Financial. Ia membolehkan pengguna membuat pembayaran di kedai tempatan melalui kod QR, membayar jalan tol dan minyak melalui RFID, membayar bil dan tempat letak kereta, membuat pembayaran dalam talian untuk e-dagang, e-hailing dan pembelian aplikasi, pemindahan P2P dan menempah tiket filem dan tiket kapal terbang.

Kad fizikal Touch ‘n Go juga dapat link  dan connect dekat eWallet untuk memudahkan anda proses untuk dimana2 tempat.

Anda boleh lihat transaksi yang anda telah gunakan di pelbagai tempat dan juga boleh lihat jumlah baki serta menebus pelbagai ganjaran yang lain yang memudahkan kerja seharian anda ketika berada di plaza tol, shopping mall, tempat parking atau kedai yang menyediakan pembayaran Touch ‘n Go eWallet.

👉 TOUCH N GO PIN
KOD: TNG
NILAI TERSEDIA: 10 20 50 100 150
CONTOH TAIP FORMAT:
0123456789.TNG.10
KEUNTUNGAN FIX: CHECK*TNG
CARA TOPUP: DOWNLOAD APLIKASI “TOUCH N GO” DALAM PLAYSTORE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *