WanTopup

Dimanakah Hendak Beli Mesin Printer Topup?

bluetooth thermal printer portable

Mesin Topup yang selalu anda panggil itu ialah nama sebenarnya BLUETOOTH THERMAL PRINTER

Ada yang portable boleh bawa kemana2 sahaja dan ada juga hanya sepenuhnya menggunakan elektrik pernah sambung cable ke mesin topup tersebut.

Fungsi mesin printer ini ialah untuk printer segala transaksi kepada pelanggan anda sebagai bukti pembelian topup prepaid mahupun soft pin ataupun pembayaran bil telefon, bil ulitliti rumah dan lain2.

Mesin topup ini perlu connect menggunakan bluetooth untuk connect ke telefon masing-masing untuk berfungsi dan ianya bukan single fully kawal guna mesin tersebut.

Data transaksi itu akan transfer daripada bluetooth melalui handphone ke mesin topup untuk print segala transaksi untuk bagi kepada customer.

Kertas yang digunakan ialah menggunakan kertas thermal iaitu kertas haba. Hanya boleh print sebelah tempat sahaja. Bermakna tidak boleh print depan belakang.
Harga untuk segulung kertas untuk kegunaan mesin topup tidaklah terlalu mahal, kalau beli borong mungkin dapat lagi murah dan boleh di dapati secara online atau di kedai alat tulis dan buku.

Yang bestnya, mesin topup yang tersedia kebanyakkan jual menggunakan haba saja yang diberikan kepada kertas untuk mengeluarkan tulisan atau ayat di dalam kertas tersebut.

Jadi tidak perlu topup tambah ink di dalam mesin topup sebut seperti printer yang biasa.

Terdapat banyak laman web ecommerce yang tersedia untuk dijual seperti Shopee dan Lazada.
Di dalam media social seperti Facebook, Instagram, Twitter juga turut tersedia tapi anda perlu lebih berhati-hati juga kerana terdapat ramai scammer di dalam dunia alam maya ini.


Jikalau berminat untuk daftar Agent Topup Bil bersama WanTopup, kami boleh ajarkan cara untuk print resit kepada pelanggan anda dan dimana tempat yang sesuai untuk beli.

Akhir sekali harganya tidaklah begitu mahal.
Anda boleh dapat harganya di dalam RM100 hingga RM200 mengikut jenis dan kelebihan BLUETOOTH THERMAL PRINTER ini.

Kalau pandai cari anda boleh dapat harga dibawah RM100 sahaja.


2 thoughts on “Dimanakah Hendak Beli Mesin Printer Topup?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *